KUCING BERWAJAH GARANG MEMBUATKAN SETIAP KAKITANGAN HOSPITAL MENYAYANGINYA

Saul dijumpai pada pertengahan Oktober di jalanan London dalam hujan, cedera dan memerlukan bantuan. Seorang lelaki melihatnya dan dengan cepat menghubungi RSPCA, di mana mereka menghantar pegawai pengumpulan haiwan untuk menyelamatkan Saul dan membawanya ke Hospital Haiwan Putney RSPCA.

“Saul berada dalam keadaan yang sangat menyedihkan … mata dan hidungnya kelihatan sangat teruk,” kata Caroline Allen, pengarah veterinar London untuk RSPCA. “Kami percaya Saul terlibat dalam kemalangan jalan raya kerana kami mendapati rahang, gigi dan sebelah matanya cedera.”

Saul sakit dan kelihatan dalam keadaan yang teruk apabila tiba di hospital, dan keutamaan pertama setiap orang ialah merawatnya dengan secepat mungkin. Sebagai kakitangan yang merawat Saul dan apabila Saul kelihatan perlahan-lahan mula sembuh, mereka tiba-tiba melihat sesuatu yang sangat unik tentangnya.

Tidak kira apa emosinya atau bagaimana perasaannya, wajah Saul sentiasa penuh garang.

Kakitangan di hospital tidak pasti jika wajahnya yang garang disebabkan oleh kecederaannya yang lalu atau sejak dilahirkannya wajahnya memang begitu. Apabila semua orang mengenali Saul dengan lebih baik, Saul membuktikan dirinya sebagai kucing yang paling manja, paling menyayangi – tetapi anda tidak akan dapat menekanya berdasarkan wajahnya yang garang.

Sama ada Saul dipeluk dengan salah seorang kawannya …atau sedang memerhati apa yang berlaku di sekelilingnya, wajah Saul tetap kelihatan garang. Dan kadang-kala Saul juga suka menjelirkan lidahnya.

“Walaupun memiliki wajah yang garang, Saul sebenarnya sangat manja dan mesra,” kata Allen. “Saul pulih dengan baik dari kecederaannya dan kami berharap Saul tidak lama lagi akan bersedia untuk bergerak ke pusat perlindungan kucing kami di Southall untuk mencari rumah baru.”

Semua orang di hospital dengan cepat jatuh cinta dengan Saul dan penampilannya yang unik. Apabila Saul sembuh dan bersedia untuk dipelihara, mereka tahu tidak lama lagi terdapat keluarga yang akan jatuh cinta dengannya juga.

“Kami pasti seseorang akan jatuh cinta dengan kucing yang kelihatan seperti ini. Malah, kami fikir Saul boleh menjadi ‘selebriti’,” tambah Allen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *