IDEA UNTUK ANDA MENGHIAS RUANG TAMU BERSAIZ KECIL

Menghias ruang yang kecil boleh menjadi agak mencabar. Di sini kami kongsikan idea yang boleh anda pertimbangkan dalam mendekorasi rumah anda.

Gunakan sofa 3 tempat duduk

Jika ruang tamu anda bersaiz besar, tidak salah jika anda mahu menghias ruang tamu anda dengan sofa tambahan. Namun, jika ruang tamu anda bersaiz kecil, hanya satu sofa tiga tempat duduk sudah memadai.

Boleh duduk ramai-ramai dan anda boleh baring juga di atas sofa ini. Jika letak kerusi tambahan, nanti ruang akan jadi agak sempit. Pokoknya, beli sahaja satu sofa tiga tempat duduk yang selesa.

Gunakan lampu lantai

Jika anda menyewa, menukar lampu siling mengikut citarasa anda agak leceh. Jadi, apa kata daripada anda beli lampu meja, untuk diletakkan di sebelah sofa atau anda beli saja lampu lantai. Anda boleh jimatkan ruang dan tentunya, kelihatan lebih chic.

Bantal cantik

Ruang yang kecil mungkin mengehadkan penggunaan warna yang anda boleh gunakan dalam menghias. Jadi, satu cara mudah untuk memberi sinar kepada dekorasi anda ialah dengan menghias menggunakan bantal cantik atau yang menyerlahkan personaliti anda.

Skip dekorasi aksesori-aksesori kecil

Aksesori kecil memang comel. Tapi, jika banyak sangat agak sakit mata dan serabut juga. Mahu mengemas pun agak susah untuk dilap satu persatu. Elakkan masalah ini dengan menggunakan hiasan akesori yang besar tapi minimal sahaja, mungkin seperti satu pasu yang diletakkan bunga segar untuk menyerikan ruang tamu anda.

Pemilihan langsir

Warna yang gelap jika tidak kena, boleh membuatkan ruang anda kelihatan kecil dan sangat suram. Jika anda mahu ruang anda kelihatan luas sedikit, cuba gunakan warna cerah.

Cermin

Gunakan cermin yang besar untuk menambah ilusi keluasan ruang untuk ruang tamu anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *